НОВИНИ

"Анифест" във Варна събра над 2000 посетители в първия ден

Още в първия ден AniFest в Двореца на културата и спорта във Варна събра над 2000 посетителите. Това е неговото седмо издание, а в богатата му програма са включени косплей, аниме, гейминг, работилници, танци, състезания, демонстрации, настолни игри и конкурси.

bnt avatar logo
от Зоя Черешарова
09:31, 20.08.2017
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Организаторите от варненския клуб "Шиоказе", което в превод от японски означава „ Морски бриз" са изработили оптимална програма и са отделили достатъчно пространство за всички азиатски изкуства, включени в двата дни на феста. Посетителите и любители на японската култура имат възможност да посетят премиери на анимационни филми, да участват в уроците но калиграфия, в работилниците за темари и пиксел-арт, да се срещнат с други като тях, да общуват, да премерят сили в отделни игри и състезания.

Димитрина Савова е пристигнала от Велико Търново и се е включила в уроците по японски език.

-Хареса ми този учител. Научих няколко думи, които до сега не бях чувала. Хотара,например, което означава светулка. Йолксо - Добре дошъл.

Най-сериозен интерес сред посетителите предизвиква косплей конкурсът. В предварителното записване са се включили 70 души. Индивидуалното представяне е включено в програмата на първия ден, а груповото за втория.

Веселин Иванов - Варна: Реших да участвам, защото косплеят ми е хоби по принцип и ми е приятно да се занимавам с това.
Рей Ван - Варна: Като цяло косплеят е моята любов и моят живот. Аз съм демон, който взема душите на мъжете като цяло. Всички участници смятам, че са направили много красиви костюми и надявам се всеки да получи заслужена награда.
Елица Илиева организатор на косплей състезанието: „Това е нещо, което предизвика много голям интерес и доста голяма публика се събира специално за косплея. Тази година за първи път имаме международна квалификация и ще излъчим един победител, който ще изпратим в Португалия догодина и ще се състезава от името на България.

Две са залите отделени за сегашното издание на Анифеста, но за следващото, организаторите се замислят да наемат още една.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа приветства безплатния Wi-Fi рай. Хакерите също.
Европа приветства безплатния Wi-Fi рай. Хакерите също.
Пловдив се присъединява към Мрежата на творческите индустрии
Пловдив се присъединява към Мрежата на творческите индустрии