Британската преса е разделена като самата страна след Брекзита

Подобно на Великобритания, днес и британската преса е разделена в коментарите си за Брекзита - едни вестници се радват на "раждането на една нова Великобритания", а други възкликват "Какво по дяволите ще стане сега?".

от Източник: БТА
14:23, 25.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
британската преса разделена самата страна брекзита

"Браво, Великобритания", е заглавието с огромни букви на таблоида "Дейли мейл", който водеше яростна кампания против ЕС. "Настъпи денят, в който мълчаливият британски народ даде отпор на презрителния елит в Брюксел и арогантната и откъсната от действителността политическа класа", пише вестникът.

"Дейли експрес" приветства "славната победа", а в. "Дейли телеграф", който също подкрепяше Брекзита, приветства "раждането на една нова Великобритания". "Ще запомним 23 юни 2016 г. като деня, в който британците гласуваха да си върнат контрола над страната си", пише изданието.
В проевропейската част на британската преса в. "Таймс" говори в заглавие за "сътресението на Брекзита". Таблоидът "Дейли мирър" мрачно пита на първа страница "Какво по дяволите ще стане сега?" В. "Гардиън" излиза със заглавие "Край. И вън" над снимка на подалия оставка премиер Дейвид Камерън.

"Страната пое на опасно пътуване, през което политиката и икономиката ни трябва да се променят", пише "Гардиън" в редакционна статия.

Най-продаваният във Великобритания ежедневник "Сън", който беше обявил желанието си страната да напусне ЕС, днес отделя първата си страница на това, което според него премиерът вчера е доверил на обкръжението си, за да обясни оставката си: "Защо аз да върша тежката работа за някой друг, а той да получи всичко наготово?", имайки предвид предстоящите преговори за излизането на Великобритания от ЕС.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи,  твърдят медии
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи, твърдят медии
Меглена Кунева: Българското обществено мнение е много проевропейско
Меглена Кунева: Българското обществено мнение е много проевропейско