НОВИНИ

Британската преса е разделена като самата страна след Брекзита

Подобно на Великобритания, днес и британската преса е разделена в коментарите си за Брекзита - едни вестници се радват на "раждането на една нова Великобритания", а други възкликват "Какво по дяволите ще стане сега?".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:23, 25.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
британската преса разделена самата страна брекзита

"Браво, Великобритания", е заглавието с огромни букви на таблоида "Дейли мейл", който водеше яростна кампания против ЕС. "Настъпи денят, в който мълчаливият британски народ даде отпор на презрителния елит в Брюксел и арогантната и откъсната от действителността политическа класа", пише вестникът.

"Дейли експрес" приветства "славната победа", а в. "Дейли телеграф", който също подкрепяше Брекзита, приветства "раждането на една нова Великобритания". "Ще запомним 23 юни 2016 г. като деня, в който британците гласуваха да си върнат контрола над страната си", пише изданието.
В проевропейската част на британската преса в. "Таймс" говори в заглавие за "сътресението на Брекзита". Таблоидът "Дейли мирър" мрачно пита на първа страница "Какво по дяволите ще стане сега?" В. "Гардиън" излиза със заглавие "Край. И вън" над снимка на подалия оставка премиер Дейвид Камерън.

"Страната пое на опасно пътуване, през което политиката и икономиката ни трябва да се променят", пише "Гардиън" в редакционна статия.

Най-продаваният във Великобритания ежедневник "Сън", който беше обявил желанието си страната да напусне ЕС, днес отделя първата си страница на това, което според него премиерът вчера е доверил на обкръжението си, за да обясни оставката си: "Защо аз да върша тежката работа за някой друг, а той да получи всичко наготово?", имайки предвид предстоящите преговори за излизането на Великобритания от ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи,  твърдят медии
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи, твърдят медии
Меглена Кунева: Българското обществено мнение е много проевропейско
Меглена Кунева: Българското обществено мнение е много проевропейско