Десетки наводнени къщи в село Лиляче след поройния дъжд

Десетки къщи са наводнени във врачанското село Лиляче от падналия пороен дъжд следобед. Отводнителният канал, който преминава край селото, не е могъл да поеме водата, и е прелял. Паднали са част от бетонните греди на канала. Кметът на селото заяви, че такъв пороен дъжд не е виждал през живота си.

от Илиана Минковска
20:15, 05.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Цветослав Цветков, кмет на село Лиляче: Има около 20 наводнени къщи, земните им етажи са пълни с тиня, на места има над метър вода. В момента работим по изпомпваме. На 53 години съм такъв дъжд не съм виждал. Квартал "Стефан Караджа" не може да поеме голямо количество дъжд и се разля по улиците. След първото наводнение през 2004 година направихме корекция на канала, но той се оказа, че няма толкова голяма проводимост. Никой не е очаквал такова голямо количество вода.
Ивайло Тошев, главен експерт по управление на кризи в община Враца: В 16:15 получих сигнал от дежурните в общината. Уведомихме Гражданска защита и пожарната. Всички екипи бяха тука и създадохме организация за изпомпване на водата. Ще има организация за наносите по пътищата да се измият.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Евродом
ДРУГИТЕ новини: Евродом
Наградиха победителите във фотоконкурса Това е моята Европа
Наградиха победителите във фотоконкурса "Това е моята Европа"