НОВИНИ

Съставят акт за дребно хулиганство на шофьора, нападнал мотоциклетист ​

Шофьорът, който беше сниман, докато се кара с моторист на светофар във Велико Търново, ще получи акт за дребно хулиганство. 33-годишният Ясен Сираков от Правец днес беше разпитан в районното управление във Велико Търново. Пред „По света и у нас" той заяви, че не е удрял 61-годишния британски гражданин, а е излязъл от автомобила си, за да се защити, тъй като мъжът ненадейно скочил върху стъклото на колата му.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:30, 30.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

33-годишният Ясен Сираков разказва, че съжалява за първичната си реакция. Слязъл от автомобила си и започнал да се саморазправя с възрастния британец, защото помислил, че той ще го нарани.

Ясен Сираков: Спира пред моя джип с мотора и започва с две ръце да блъска по стъклото, с пяна на устата и накрая като пришълец се изплю. Аз няма къде да отида, отпред има мотор пред джипа и тоя човек ще влезе при мене. Слязох и моя грешката, че го обиждам и го питам дали не е луд. Удари ме няколко пъти и още една грешка си намирам, че не се обадих аз на полицията да кажа, че ме напада.

Мъжът не отрича, че се е движил с несъобразена скорост и действително е изпреварил мотора на 61- годишния британец. На входа на районното полицейско управление той му се извини за реакцията си и за това, че го изплашил с шофирането си.

И на двамата ще бъдат съставени предупредителни протоколи, а на 33-годишния Ясен Сираков ще бъде съставен акт за дребно хулиганство.

Гл. инспектор Валентин Къндев, началник РПУ Велико Търново: Спрямо 33-годишния ще бъдат взети мерки, съгласно Указа за дребно хулиганство. Като цяло става въпрос за нарушение на Закона за движение по пътищата, гражданин на Великобритания се е афектирал от шофирането на българския гражданин!

Днес освен двамата мъже беше разпитана и жената направила видеото, както и очевидци на спречкването помежду им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Усукани небостъргачи
ДРУГИТЕ новини: Усукани небостъргачи
Кои са най-добре платените сектори у нас?
Кои са най-добре платените сектори у нас?