НОВИНИ

Над 71% от сърбите не одобряват присъединяване към ЕС и НАТО

71,6 процента от сърбите не одобряват присъединяване на страната към ЕС и НАТО, а над 55 процента смятат, че Сърбия трябва да се държи за Русия. Това показват данните от проучване на Б-92 и ЦеСИД, съобщава белградският вестник "Политика".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:59, 09.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
сърбите одобряват присъединяване нато

Същевременно 11,2 процента от анкетираните са съгласни с твърдението, че за Сърбия е добро присъединяването към ЕС и НАТО.

През последните години се забелязва ръст на евроскептицизма, но това е обичайна тенденция за страните кандидатки, коментира в. "Политика". Четиринадесет процента от анкетираните не са изказали мнение по този въпрос, уточнява изданието.

55,2 процента от анкетираните смятат, че Сърбия по традиция трябва да се държи за Русия, като подкрепата за тази страна постоянно нараства. Над 19 процента от анкетираните не са съгласни с това твърдение, докато нямащите мнение са 21,5 процента.

На въпрос коя е приоритетната тема на политиците в предизборната кампания, 38,5 процента от анкетираните са заявили, че това е жизненият стандарт и голямата безработица.

В Сърбия в полунощ изтече срокът за предаване на изборните листи за предсрочните избори, които ще се произведат на 24 април. На първо място в изборната бюлетина ще бъде листата "Александър Вучич - Сърбия побеждава", следвана от листата "За справедлива Сърбия - Демократическа партия". Под номер три ще бъде "Ивица Дачич - СПС, Единна Сърбия - Драган Маркович". Четвърта в бюлетината ще бъде листата "Д-р Воислав Шешел - СРП", съобщи Фонет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия ще продължи да продава оръжия и на Армения, и на Азербайджан
Русия ще продължи да продава оръжия и на Армения, и на Азербайджан
Георги Първанов призова за обединение на центристките партии
Георги Първанов призова за обединение на центристките партии