НОВИНИ

Очаква се тази вечер собственикът на "Тад Груп" да се завърне в България

Очаква се тази вечер собственикът на "Тад Груп" Иван Тодоров да се завърне в България и да бъде задържан. Тодоров е третият обвинен по случая за кибератаката на НАП заедно с търговския директор на фирмата Георги Янков и служителя Кристиян Бойков.Вижте повече от прякото включване на Тихомир Игнатов

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:14, 29.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според източници на "По света и у нас" Иван Тодоров трябва да кацне тази вечер с полет от Истанбул. Преди няколко дни бизнесменът заяви, че няма намерение да се укрива. Пътуването му до Канада е било планирано отдавна и е свързано с бизнес форум.

Иван Тодоров ще бъде задържан веднага след като кацне на българска територия, тъй като е обявен за национално издирване и е вписан в Шенгенската информационна система.

От прокуратурата трябва да преценят кога лично ще му предявят обвиненията и каква да бъде мярката му за неотклонение.

Димитър Петров, административен ръководител на Специализираната прокуратура: Първо нека да дойде, тогава вече ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено, както ви казах. За мярката за неотклонение ще се прецени на момента. За кибертероризъм, както стана известно от медиите.

Иван Тодоров е сочен за подбудител на компютърното престъпление, при което бяха източени данните на милиони българи от НАП.

Ако бъде признат за виновен, може да получи до 15 години затвор. Очакваме самолетът да кацне на летище София около 21 часа.

Подробности очаквайте в късните новини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изненадваща смяна на върха на американското разузнаване
Изненадваща смяна на върха на американското разузнаване
Проучване на БТПП: Две трети от фирмите одобряват партийната субсидия от 1 лв.
Проучване на БТПП: Две трети от фирмите одобряват партийната субсидия от 1 лв.