Откриха новата учебна година в Техническия университет в София

Днес беше открита новата академична учебна година в Техническия университет в София. Близо 12 000 са студентите на Университета в момента, а от началото на съществуването си Техническия университет е обучил над 150 000 инженери.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
16:22, 25.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Ректорът на Университета проф. Георги Михов каза днес в словото си, че учебното заведение е получило най-високата оценка давана досега от Агенцията по акредитация - 9, 56. Каза и, че на пазара на труда се търсят все повече инженери.

На откриването на новата учебна година присъстваха и двама от бившите възпитаници на Университета - председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов.

Цвета Караянчева, председател на НС: Вие сте постъпили правилно, когато сте избрали Техническия университет, дерзайте, учете, събирайте с пълни шепи опита, който ви дават вашите преподаватели и се реализирайте в родината си.
Валери Симеонов, вицепремиер: Българската икономика работи, произвежда и дай Боже, да продължава да работи и произвежда, когато вие се включите в нея. Но има нужда от инженери, има нужда от вас. Искам да приключа със следното - това е мястото, не сте сбъркали.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Рядък розов диамант беше изложен в Лондон
Рядък розов диамант беше изложен в Лондон
​Нелегалното производство на акцизни стоки ще се третира като престъпление
​Нелегалното производство на акцизни стоки ще се третира като престъпление