НОВИНИ

Празнична еуфория във Франция и Хърватия преди финала на Мондиал 2018

Тази вечер е финалът на световното първенство по футбол между отборите на Франция и Хърватия. Мачът започва точно в 18:00 ч. и ще бъде предаван на живо по БНТ1 и БНТ HD.Празнична еуфория е завладяла Франция и Хърватия. Президентите на двете държави заминават за Русия, за да подкрепят националните си отбори. Повече за настроенията и очакванията на футболните фенове в двете държави - разказва Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:52, 15.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още

С внушителна заря завършиха тържествата в Париж за Националния празник. Днес французите се готвят за футболен триумф. Със засилени мерки за сигурност и с огромен оптимизъм Франция очаква мача довечера.

110 хиляди полицаи са мобилизирани да следят за реда през почивните дни. От съображения за сигурност Айфеловата кула днес е затворена. А на Марсово поле е изградена огромна фен зона, която може да събере около 90 000 души.

Много се надявах на финала да играят Англия и Франция. Това щеше да бъде епичен мач. Но сега отборите на Франция и Хърватия ще се изправят един срещу друг. Хърватия е млад отбор, а не от традицонните, които стигат до финал.
;

Френският президент Емануел Макрон заминава за Русия, за да гледа финалния мач. Преди състезанието той ще се срещне с руския президент, за да обсъдят обстановката в Сирия, Украйна и Иран, както и срещата на НАТО, която се проведе преди дни в Брюксел.

Благодарствените думи за „сърдечния прием“ на Русия произнесе на руски хърватската президентка, която вече отпътува на Москва.

;

Футболна еуофирия, смесена с огромни дози патриотизъм цари в Хърватия.

Оптимистка съм. Вярвам, че ще победим, защото за първи път ни се случва подобно нещо.
По много параметри френският отбор може да е много по-добър от нашия. Но знаете ли, ние няма какво да губим.

Хърватският тим вече пренаписа футболната история на страната си. Какъвто и да е резултата довечера, отборът вече донесе на феновете си незабравими емоции през изминалия месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромен айсберг застрашава селище в Гренландия
Огромен айсберг застрашава селище в Гренландия
Продължава евтаназирането на животни в Ямболско, протестите не спират
Продължава евтаназирането на животни в Ямболско, протестите не спират