ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
Горят къщи при голям пожар в Трънско
Чете се за: 01:52 мин.
Активиран е механизмът за гражданска защита на ЕС за...
Чете се за: 04:35 мин.
Огнена стихия на два фронта край бургаското село Маринка...
Чете се за: 01:00 мин.
Тежка катастрофа край Елин Пелин, има загинали
Чете се за: 01:47 мин.
Две катастрофи блокираха движението по АМ...
Чете се за: 00:55 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Проф. Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза в студиото на "Денят започва" диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време -:-
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

      Проф. Донка Байкова - специалист по здравословно хранене: Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?