НОВИНИ

Проф. Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза в студиото на "Денят започва" диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 03.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Проф. Донка Байкова - специалист по здравословно хранене: Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как един интелектуалец се опита да се сдобие с кисело зеле
Как един интелектуалец се опита да се сдобие с кисело зеле
Намалява колоната от тирове на граничния пункт Лесово
Намалява колоната от тирове на граничния пункт Лесово