Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Проф. Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза в студиото на "Денят започва" диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

от БНТ
07:27, 03.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Проф. Донка Байкова - специалист по здравословно хранене: Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как един интелектуалец се опита да се сдобие с кисело зеле
Как един интелектуалец се опита да се сдобие с кисело зеле
Намалява колоната от тирове на граничния пункт Лесово
Намалява колоната от тирове на граничния пункт Лесово