НОВИНИ

Тръмп обвини хора на Обама за изтичанията на данни от Белия дом

Виновници за изтичането на поверителна информация от Белия дом в медиите са хора на 44-я президент на САЩ Барак Обама, запазили постовете си в правителството след смяната на администрацията. Това заяви пред телевизия "Фокс нюз" държавният глава Доналд Тръмп, цитиран в акаунта на канала в Туитър.

bnt avatar logo
от БТА
12:45, 31.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тръмп обвини хора обама изтичанията данни белия дом

"Той (Обама) имаше добро отношение лично към мен, но хората му далеч не са толкова приятни. Пример за това са изтичанията (на поверителна информация от Белия дом), понякога този пример става още по-ярък", каза президентът на САЩ. "При все че той самият (Обама) е доста приятен човек, зад кулисите стават крайно неприятни неща. Жалко", подчерта още Тръмп.

Според доклад на комисията за национална сигурност към Сената на САЩ от встъпването в длъжност на Тръмп на 20 януари до 25 май - общо за 126 дни, от централни правителствени агенции 125 пъти е изтичала важна информация. Става дума за секретни данни, чието разгласяване може да се отрази на националната сигурност според стандартите, изброени в указ на Барак Обама от 2009 г. Такива изтичания "потенциално представляват нарушение на федерален закон, което се наказва със затвор", се отбелязва в документа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит: Честита и доброплодна да е новата 2018 година!
Патриарх Неофит: Честита и доброплодна да е новата 2018 година!
Летище Пловдив започна зимните чартърни полети
Летище Пловдив започна зимните чартърни полети