В Брюксел посрещат Великден с цветни шоколадови зайци

Брюксел е мястото, където може да се намерят най-разнообразни качествени шоколади. Трето поколение шоколатиери от една от прочутите белгийски фамилии тази година е приготвила вкусни и цветни зайци за Великден.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:12, 19.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Вдъхновенa от стара германска традиция, прочута фамилия белгийски шоколатиери избра великденския заек за отбелязването на празника тази година.

Семейството отваря първия си магазин в Брюксел през 1910 г. и до днес Великден е възможност да се покаже майсторство и дарование.

Мириам Витамер, собственик на магазин за шоколад:

"Тази година избрахме темата "Следвайте заека". Създадохме шоколадови зайчета с различни размери и цветове. Те са прикрепени към яйце. В миналото традицията беше да се направи просто шоколадово яйце, но днес има повече варианти да се демонстрира талант".

Новата колекция шоколадови изкушения може да се купи в историческата част на белгийската столица - там, където се продава шоколад на всеки ъгъл.

;

Магазините за шоколад привличат любопитството на чуждестранните посетители на града, но също са и източник на сериозни приходи за страната.

През 2016 г. 256 компанни в шоколадовия сектор са реализирали 4 милиарда евро оборот.

По данни на европейската статистическа служба Евростат през 2017 г. Белгия е произвела 700 хиляди тона шоколад и пралини, 85% от които са били за износ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Забраниха на жълтите жилетки да протестират край Нотр Дам
Забраниха на "жълтите жилетки" да протестират край "Нотр Дам"
Плевенски кардиохирурзи спасиха жена с рядка операция
Плевенски кардиохирурзи спасиха жена с рядка операция