НОВИНИ

Александър Томаш: Загубите трябва да ни направят още по-смели

"Отдавна съм наясно, че не сме най-добрият отбор, опитваме се да играем по различен начин", сподели специалистът

Александър Томаш
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 02.10.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Tреньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш прие философски първата загуба на „черно-белите“ за сезона. "Смърфовете" отстъпиха с 0:2 от ЦСКА в последен мач от 12-ия кръг на Първа лига.

"Отдавна съм наясно, че не сме най-добрият отбор, опитваме се да играем по различен начин. Днес имаше уникална атмосфера. Това са мачове, които могат да ни помагат да израстваме. Изисква се смелост да играеш така срещу Лудогорец и ЦСКА. Пресата, която ни наложиха и индивидуалните грешки, когато се огънахме. Много бях щастлив, че в Разград не се огънахме. Те са плод на младостта и на терена. Казвам го с ясното съзнание, че ще има хора, които знам какво ще кажат. Теренът не е каквото трябва да бъде за начина и стила, който се опитваме да играем“, започна Томаш.

"Загубите трябва да ни направят още по-смели, да си видим грешките. Заслужено загубихме днес. Футболът, който аз разбирам е коренно различен. Разбирам съперника – за тях точките са фактор. Това са две млади момчета, които тепърва навлизат във футбола. Не мога да им се сърдя, мога да ги поздравя и да им вдъхвам увереност и кураж. Неприятна загуба от гледна точка на това, че ни е първа. Много е важно как ще подходим, защото след няколко дни имаме още един важен мач“, каза Томаш относно Мартин Паскалев и Ефе Али. Единственото нещо, в което ЦСКА ни превъзхожда, е агресията, и то агресия като индивидуални качества. В момента, в който влязохме в единоборство, а и съдията пускаше по свободна игра, там ни беше проблемът и там се огънахме", добави специалистът.

"С най-добрия вратар в първенството разполагам аз. Предпочитам аз и екипът ми да играем по този начин, защото това е човекът-жокер, когато притежаваме топката. Когато направиш няколко индивидуални грешки не сме още толкова ментално стабилни. Видяхте Ефе Али, направи една грешка, втора – огъва се. Футболната атмосфера беше наистина футболна атмосфера. Истината е, че за да подобрим футбола трябва да си оправим терените. Да бъдем по-смели от днес Да играем по бързо с топката и да бъдем също толкова агресивни както те. Познавам много добре Илиан Илиев. Прекрасен човек, за треньорството какво да говоря то говори само за себе си. Надявам се ученикът да победи учителя“, каза Томаш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъщерята на Пол Маккартни представи своя модна колекция в Париж
Дъщерята на Пол Маккартни представи своя модна колекция в Париж
Нестор Ел Маестро: Първото полувреме беше "Мастър клас" от наша страна
Нестор Ел Маестро: Първото полувреме беше "Мастър клас" от наша страна