НОВИНИ

България излиза срещу домакина и фаворит Турция във втория си мач на предолимпийската квалификация по баскетбол

българия излиза домакина фаворит турция втория мач предолимпийската квалификация баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 13.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще изиграе тази вечер своя втори двубой от груповата фаза на предолимпийската квалификация в Истанбул, а съперник на "лъвовете" ще бъдат домакините от Турция.

Във вчерашния ден момчетата на Росен Барчовски започнаха турнира с драматично поражение срещу Украйна със 71:80, дошло след продължение.

Загубата бе още по-болезнена за "трикольорите", тъй като в хода на срещата те наваксаха пасив от 25 точки и 1.6 секунди преди сирената дори успяха да поведат след тройка на Алекс Симеонов, но в крайна сметка дори това не се оказа достатъчно.

По всяка вероятност този развой на срещата ще окаже влияние и в днешния двубой срещу турците, които са определяни от мнозина не само за фаворит в нашата група, но и в целия турнир.

Вчера вечерта съставът на Турция потегли успешно в надпреварата след категоричен успех с 99:72 срещу състава на Исландия, като селекционерът Ергин Атаман дори имаше възможност да даде почивка на част от своите звезди.

За последно баскетболните ни национали се изправиха срещу южната ни съседка преди малко по-малко от година в груповата фаза на Евробаскет 2022, когато България с Александър Везенков в състава даде отпор на турците в големи периоди от срещата, но загуби с 87:101.

Двубоят тази вечер в "Синан Ердем Доум" е в 20:45 часа българско време, а в ранната среща от 18:00 часа Исландия се изправя срещу Украйна.

Групата на България: Брандън Йънг, Павлин Иванов, Васил Бачев, Алекс Симеонов, Андрей Иванов, Деян Карамфилов, Мартин Йорданов, Александър Стоименов, Лъчезар Димитров, Константин Костадинов, Иван Алипиев, Емил Стоилов

Групата на Турция: Шехмус Хазер, Игичан Сайбир, Сертач Шанлъ, Онуралп Битим, Садик Кабаджа, Окбен Улубай, Берк Угурлу, Фуркан Коркмаз, Алперен Шенгюн, Ерджан Османи, Кенан Сипахи, Йомер Юртсевен

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха при пожар в сграда на френската Ривиера
Трима души загинаха при пожар в сграда на френската Ривиера
Земетресение със сила 5,6 удари бреговете на Филипините
Земетресение със сила 5,6 удари бреговете на Филипините