НОВИНИ

България ще премери сили със Словения в Любляна

Мачът ще бъде предаван на живо по БНТ 1 и БНТ 3.

българия премери сили словения любляна
bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 08.06.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Български футбол
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за мъже ще премери сили с още един участник на предстоящото европейско първенство в Германия, което ще стартира на 14 юни. Селекцията на Илиан Илиев гостува на Словения по-късно днес във втората си проверка в рамките на седмицата.

Мачът на стадион „Стожице“ в Любляна ще стартира от 16:00 часа, като ще бъде предаван на живо по БНТ 1 и БНТ 3. Студийната ни програма започва в 15:30 ч. по БНТ 3.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Team Bulgaria (@team.bulgaria)

„Трикольорите“ показаха добро лице преди дни срещу румънците и затвърдиха тенденцията, свързана с това все още да не познават вкуса на загубата под ръководството на Илиев. Българите завършиха 0:0 срещу северните ни съседи, а в герой се превърна Иван Дюгеров, който спаси дузпа на Денис Ман.

Към състава на българите се присъедини още един играч в лицето на Валентин Антов. Футболистът на Кремонезе ще подсили защитата на „лъвовете“ за срещата със словенците, като взе участие в последната им тренировка. Защитникът пропусна приятелския двубой с Румъния по-рано тази седмица, тъй като имаше ангажименти с клубния си тим. Очаква се той да си партнира в отбрана с Алекс Петков.

От своя страна словенците ще използват проверката за генерална репетиция преди старта на шампионата на Стария континент. Футболистите на Матияж Кек се намират в група C, където са още тимовете на Англия, Сърбия и Дания. „Драконите“ спечелиха с 2:1 преди дни на свой терен срещу Армения и ще се опитат да завършат с добро настроение своята подготовка.

От групата за приятелската среща с българите отпадна Бенямин Вербич от Панатинайкос, който е със здравословни проблеми.

„Лъвовете“ могат да се похвалят с положителен баланс срещу словенците. Двата отбора имат 4 изиграни мача до този момент, а „трикольорите“ са записали 3 победи и едно равенство. Главен съдия на мача ще бъде Арда Кардешлер от Турция, а негови помощници са сънародниците му Мехмет Туграл и Дениз Озарал. Четвърти съдия е Денис Шабанагич от Словения.

Гледайте приятелската среща Словения - България на живо по БНТ 1 и по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гореща събота предвещава прогнозата
Гореща събота предвещава прогнозата
Ландо Норис бе най-бърз в първата свободна тренировка в Канада
Ландо Норис бе най-бърз в първата свободна тренировка в Канада