НОВИНИ

Български творци ще получат 350 и 500 лева финансова подкрепа за срок от 3 години

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:05, 25.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

Народното събрание реши да отпусне държавни награди за особени заслуги на хора на изкуството. 63-ма известни български творци ще получат 350 и 500 лева финансова подкрепа за срок от 3 години.

От опозицията заявиха, че не са ясни критериите, по които са избрани хората. Вежди Рашидов се съгласи, че е така и изрази надежда, че при следващи награди критериите ще са по-ясни.

Рашидов призова депутатите да подкрепят предложените творци, защото всички имат сериозен принос за развитието на българското изкуство.

"Докато няма една държавна политика по отношение на хората на изкуството, затова какво се случва, когато те вече навършат някаква възраст, дотогава все ще бъде този хаос", заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Нона Йотова.

Председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов коментира, че българските творци, които са прекрасни, трябва да получат помощи.

"Пандемията не подмина никого. Надявам се в следващия парламент, наистина това, което каза Нона, да има по-ясна политика на раздаване на тези награди", каза още Вежди Рашидов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туроператорите с призив за помощ от държавата
Туроператорите с призив за помощ от държавата
Доставените до момента ваксини в България надхвърлят 290 000 дози
Доставените до момента ваксини в България надхвърлят 290 000 дози