НОВИНИ

Балкан (Ботевград) разби Черно море преди дербито с Рилски спортист

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:55, 20.01.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Български баскетбол

Баскетболния шампион на България - Балкан (Ботевград) не срещна трудности срещу тима на Черно море (Тича). Отборът на Йовица Арсич победи у дома със 113-41 своя съперник, който беше в доста намален състав и предимно с млади момчета.

Извън състава на варненци бяха почти всички лидери и опитни играчи - гардът Лъчезар Димитров, Веселин Георгиев, Георги Боянов, Мартин Стефанов и Цветомир Куртев. Още през първото полувреме тимът остана и без Пламен Алексиев, който получи разтежение.

Победата бе общо осма за Балкан, който има и 4 загуби.

Срещата започна оспорвано,но само в първите 2,3 минути. Постепенно Балкан взе изцяло инициатиавата и поведе с 27-10. “Зелените” вкараха почти всичко от средно разстояние, за да направят серия 16-0 и да се откъснат сериозно напред още в началото на срещата.

И след началото на втората част шампионът продължи да покачва аванс след две поредни тройки на Здравко Христов. Така 3 минути след началото на втората четвърт разликата надмина 20 (38-17). След първото полувреме Балкан водеше с най-голямата разлика до момента в срещата 30 точки (57-27).

В третата част почти нищо не се промени като съперникът допусна доста грешки и позволи на Балкан да увеличи аванса си на 50 (85-35). Срещата изцяло се доиграваше като нямаше ниакква интрига, а Йовица Арсич успя да гласува доверие на всички играчи. За втори път в игра влезе и младият състезател Мариян Хубанов, който е лидер във втория тим на "зелените".

Всички играчи в състава на Балкан взеха участие и се разписаха. Най-резултатен с 18 точки и 10 асистенции беше Сияни Чеймбърс. 15 точки и 8 борби имаше Дарко Балабан. Тауан Ейджи направи дабъл-дабъл с 12 борби и 15 точки, а 12 реализира Николай Грозев.

За Черно море Тича най-много 14 реализира Александър Милов. Мартин Йорданов имаше 10 точки и 7 борби.

В следващия кръг от НБЛ Балкан гостува на лидера в класирането Рилски спортист. Срещата в е събота (23 януари) в “Арена Самоков”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет отпуска близо 2,5 млн. лева за образователни институции в Благоевградско
Министерският съвет отпуска близо 2,5 млн. лева за образователни институции в Благоевградско
Ударно начало на 2021 г. за олимпийското таекуондо
Ударно начало на 2021 г. за олимпийското таекуондо