НОВИНИ

ЦСКА 1948 продължава напред в Лигата на конференциите

"Червените" елиминират съперник в евротурнирите за първи път в своята история.

ЦСКА 1948 - Будучност
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
00:55, 02.08.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 се класира драматично за третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. В мач-реванш "червените" завършиха наравно 1:1 след продължения като гости срещу Будучност. В първата среща отборът от София победи с 1:0.

Двубоят в Черна гора започна с натиск за домакините. След точно четвърт час игра Огнен Гашевич шутира, но топката излезе в аут.

Седем минути след това Талис стреля силно към вратата на черногорците, но бившият вратар на българския Левски Милан Миятович се справи със ситуацията. Последвалият шут на Бирсент Карагарен беше блокиран.

В 27-ата минута Будучност организира опасна атака в 27-ата минута. Милан Вукотич отправи топката в горния ъгъл, но Петър Маринов успя да спаси вратата си от попадение.

След половин час игра Милан Вукотич отправи опасен удар от 20 метра, топката тупна точно пред Петър Маринов, който успя да се намеси, а след това кълбото се отби в напречната греда.

В допълнителното време на първата част Талис отправи коварен шут от около 25 метра, насочвайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Будучност, но Миятович успя да извади топката извън терена.

"Червените" организираха атака в 50-ата минута. Карагарен подаде към Талис, който беше на добра позиция в наказателното поле на Будучност, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Будучност поведе в резултата в 64-ата минута. Милан Вукотич отправи удар от средна дистанция, Петър Маринов успя да се намеси, но не беше убедителен. Избитата от вратаря на ЦСКА 1948 топката падна на главата на Владимир Перишич, който отблизо се разписа за черногорците.

Четири минути преди изтичане на редовното време Талис центрира на първа греда от корнер в наказателното поле, където Касиано Бузон стреля, но Милан Миятович се намеси решително и спаси.

Петър Маринов се намеси решаващо в първата минута на допълнителното време на срещата. Стефан Джуканович нанесе много опасен удар след самостоятелен пробив, но Маринов успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Малко след това шут от далечна дистанция на Реян Даскалов рикошира в защитник на домакините и премина на сантиметри от страничната греда на вратата на Будучност.

В 99-ата минута капитанът Кирилов изведе Талис по крилото, той върна за Пишчевич, но от наказателното поле халфът би в ръцете на Миятович. Само две минути след това Талис изведе Сердюк сам срещу Миятович и украинецът преодоля бившия страж на Левски, изравнявайки резултата.

В 113-ата минута Перишич отправи силен удар, но вратарят Маринов се намеси решително. Пет минути след това Сердюк беше останал сам срещу вратаря на домакините след бърза контра, но Миятович спаси с крак вратата си от второ попадение.

"Червените" елиминират съперник в евротурнирите за първи път в своята история.

Пафос ще бъде следващият съперник на ЦСКА 1948 в третия кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кейт Дъглас спечели олимпийската титла на 200 метра бруст
Кейт Дъглас спечели олимпийската титла на 200 метра бруст