НОВИНИ

Денков след срещата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Подготвяме програма за 18 месеца

живо среща герб сдс
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 26.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

"Ние смятаме, че трябва да подготвим програма за 18 месеца до края на 2024 година. Разговорът се завъртя около това как може да се реализира процес, който да доведе до програма за 18 месеца на Министерски съвет, след което трябва да се гласува в комплект със структура и състав, която би могла да получи подкрепа в пленарната зала, ние ще пишем програмата, намираме се в нестандартна ситуация, търсят се нестандартни решения. Нямаме окончателно решение дали съставът на МС ще бъде представен предварително, нямаме кандидат за премиер в момента. 18 месеца е реалистичен период, защото ситуацията е нестабилна", заяви Николай Денков след срещата между представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание.

Той поясни, че срещата е била информативна.

"Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим програма на Министерски съвет, която не се явява като политическа програма, която трябва да се договаря. Важно е да направим документ, който след това би могъл да получи подкрепа в Народното събрание, това изисква разговори между експертите", добави Денков.

По думите му целта на тази среща е била да стане ясно какъв ще бъде подходът.

"Документът го подготвяме ние, като "Продължаваме промяната", която ще предлага Министерски съвет. Той ще бъде обсъден с експертите от другите страни, доколкото имаме нужда от подкрепа в НС. Когато бъде готов първият вариант, ще можем да го обсъдим без да има някакви изненади", обяви Николай Денков.

Той поясни, че е важно да бъде обсъдено с всички парламентарни групи какви са най-важните спешни бюджетни мерки, които могат да бъдат изпълнени в този период.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски стартира продажбата на акции на клуба
Левски стартира продажбата на акции на клуба
Ограждат целия сектор за гости на "Колежа" с обезопасителни мрежи за мача с Левски
Ограждат целия сектор за гости на "Колежа" с обезопасителни мрежи за мача с Левски