НОВИНИ

Димитър Ангелов: На мач Левски - ЦСКА винаги е тежко

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:36, 21.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
димитър ангелов мач левски цска винаги тежко
Слушай новината

Наставникът на баскетболния Левски Димитър Ангелов очаквано остана доволен от успеха "сините" с 95:92 след продължения срещу тима на ЦСКА при завръщането на Вечното дерби в баскетбола у нас след 13-годишна пауза.

Ангелов сподели, че и двата отбора са били подложени на сериозно напрежение, но неговите момчета са действали по-умно във важните моменти.

"На мач Левски – ЦСКА винаги е тежко, независимо дали си на терена или извън него, а отвън е доста по-тежко, играл съм в такива мачове. Напрежението е огромно, виждате Росен не можа да издържи на напрежението. Нормално е в такива мачове, които имат много заряд. Мисля, че в последните секунди преди продължението и в него, играхме малко по-организирано, малко по-умно. В нашия отбор Асен Великов и Златин Георгиев са малко по-опитни, усещат моментите и това ни даде предимство. Те поведоха отбора. Тяхната агресия и раздаване поведе по-младите момчета", заяви треньорът на "сините".

Той коментира и атмосферата в зала "Универсиада", като призна, че е останал разочарован от факта, че трибуните не са били пълни.

"За мен е обидно, че залата не беше пълна. Очаквах да се напълни, все пак е Левски – ЦСКА и дълги години ЦСКА не беше в елита. Трябва да има повече хора – това е най-голямото удоволствие за играчите. Трябва и малко по-добър мениджмънт от лигата може би", коментира Димитър Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово
Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово
САЩ - Уелс 1:1
САЩ - Уелс 1:1