НОВИНИ

Добромир Жечев в предаването "Зала на славата"

Една история за националния отбор, Спартак, Левски, волята и вечното желание за победа

добромир жечев зала славата октомври 1315 бнт
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 15.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

В поредния брой на предаването за именити български спортисти "Зала на славата" тази седмица ви срещаме с легендарния футболист Добромир Жечев.

Той разказа за началото на кариерата си в Спартак, за обединението между Спартак и Левски, за разликата във футбола преди 50 години и днес, за грандоманщината на сегашните играчи.

"По принцип съм левскар. В Левски беше отлично. С Гунди, Бог да го прости, нямахме проблеми. Публиката беше с нас. Какво по-хубаво от това? Футболът се е изменил оттогава. Тогава беше по-бавен и техничен, сега е по-динамичен и с повече грешки. Гунди беше един магьосник. Мечтата на всички в Левски бе първото място. Трудно се ставаше шампион, защото имаше конкуренция. Левски беше обожаван - много публика и емоции", сподели той.

Жеков се върна назад във времето, за да спомни и за четирите световни първенства, на които е участвал - от 1962 до 1974 година, по време на които му се налага да пази Пеле.

"Много пътуване до първия ми Мондиал в Чили. В Англия после имаше по-сериозни противници. Там беше и Пеле - един незабравим спомен. Голяма чест бе за мен да играя срещу него. Всяко световно първенство бе мечта за мен. Тогава атмосферата в национални отбор беше чудесна. Нямаше разделение между Левски и ЦСКА. Всички бяхме заедно, нямаше интриги. Бяхме голямо поколение", допълни той.

Една история за националния отбор, Спартак, Левски, волята и вечното желание за победа! Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски камион с мигранти е задържан край Ихтиман
Турски камион с мигранти е задържан край Ихтиман
Русенски рибари уловиха скариди във водите на Дунав
Русенски рибари уловиха скариди във водите на Дунав