НОВИНИ

Двоен удар по Байерн Мюнхен

Саша Бое и Мануел Нойер отново се контузиха.

мануел нойер поднови тренировки байерн мюнхен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 20.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорският щаб на Байерн Мюнхен получи неприятни новини в навечерието на най-важната част от сезона. Контузии получиха десният бек Саша Бое и вратарят Мануел Нойер, което изправи на нокти Томас Тухел и компания.

Френският краен бранител Бое, който доскоро лекуваше контузия, разкъса мускулна тъкан на лявото си подколенно сухожилие по време на тренировка в сряда.

Бое подписа от Галатасарай през януари в сделка, която може да струва повече от 35 милиона евро на Байерн. Играчът беше извън състава за месец след разкъсване на сухожилието по-рано.Французинът е играл само два мача за Байерн, а за последно бе на терена при загубата с 0:3 от съперника за титлата Байер Леверкузен на 10 февруари.

Отсъствието на Бое е поредно главоболие за Тухел на позицията десен бек след контузията на Нусаир Мазрауи, което принуди полузащитника Йозуа Кимих да играе на тази позиция.

Вратарят Мануел Нойер пък е получил контузия на бедрения мускул, която го извади от предстоящите приятелски срещи на Германия срещу Франция и Нидерландия. Германският футболен съюз съобщи, че Нойер е скъсал мускулно влакно на тренировка и е напуснал лагера на отбора.

37-годишният Нойер се завърна в Бундестима, след като пропусна всички мачове през миналата година поради фрактура на подбедрицата.

На този етап не е ясно колко дълго Нойер ще отсъства, но той също така ще пропусне мачове на Байерн Мюнхен в заключителния етап на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС изслуша Сотир Цацаров и районни прокурори по аферата "Нотариуса"
ВСС изслуша Сотир Цацаров и районни прокурори по аферата "Нотариуса"
Какви са вариантите за служебен премиер, ако се стигне до предсрочни избори?
Какви са вариантите за служебен премиер, ако се стигне до предсрочни избори?