НОВИНИ

Елитният корпус на Ислямската революция провежда обучения в Западен Иран

Те са с цел "да засилят бойната готовност и бдителност“

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:53, 11.08.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Елитният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) провежда военни учения в Западен Иран, които ще продължат до вторник, предаде днес Ройтерс, като се позова на иранската новинарска агенция ИРНА.

Ученията, които са започнали в петък, се провеждат в граничещата с Ирак провинция Керманшах, „за да засилят бойната готовност и бдителност“, заяви служител от въоръжените сили, цитиран от ИРНА.

Ученията се провеждат, след като Иран се закани да отговори на Израел след убийството на ръководителя на политическото бюро на палестинското ислямистко движение „Хамас“ Исмаил Хания на 31 юли в Техеран.

Иран и Хамас обвиняват Израел за убийството. Израел нито е поел, нито е отрекъл, че носи отговорност за убийството, което подхранва допълнително безпокойството, че войната между Израел и Хамас в ивицата Газа може да ескалира в целия Близък изток.

Цитиран от ирански медии, заместник-командирът на КГИР Али Фадави каза в петък, че заповедите на иранския върховен лидер относно суровото наказание за Израел и отмъщението за Хания са ясни и ще бъдат изпълнени по „най-добрия възможен начин“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Награждаване на Хавиер Ибаниес (видео)
Париж 2024: Награждаване на Хавиер Ибаниес (видео)
Австралия се пребори за бронза в Париж
Австралия се пребори за бронза в Париж