НОВИНИ

Евролигата отложи предстоящите мачове в Израел

Причина за решението е набиращият все по-голяма скорост военен конфликт в страната

евролигата отложи предстоящите мачове израел
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:31, 09.10.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболната Евролига взе решение да отложи предстоящите домакински мачове на израелските отбори в евротурнирите заради военния конфликт в страната, съобщиха от организацията.

По програма съставът на Макаби Тел Авив трябваше да бъде домакин на испанския Валенсия в двубой от третия кръг на най-престижната баскетболна надпревара Евролигата, докато във втория по сила турнир - Еврокупата - Апоел Тел Авив трябваше да приеме италианския Венеция.

С оглед на военните действия в Израел обаче ръководните фактори на двете състезания взеха решение да разменят датите на домакинствата и така предстоящите мачове ще се изиграят на територията на Испания и Италия.

"Мачът от третия кръг на редовния шампионат на Евролигата между Макаби Тел Авив и Валенсия, насрочен за 18 октомври, ще се проведе във Валенсия, а не в Тел Авив. Срещата от 32-ия кръг ще се играе в Тел Авив. Двубоят от третия кръг на турнира Еврокъп между Апоел и Венеция, насрочен за 17 октомври, ще се проведе във Венеция, а не в Тел Авив. Мачът от 12-ия кръг ще се играе в Израел", се казва в изявлението на Евролигата.

Нападението от страна на палестинската ислямистка групировка "Хамас" срещу Израел и ответната реакция на израелските отбранителни сили (операция "Железни мечове") започна на 7 октомври. По последни данни в резултат на ескалацията на конфликта са убити над 500 палестинци и около 2,8 хиляди са ранени. В Израел загинаха най-малко 800 души, а други 2,6 хиляди бяха ранени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков няма да изтегли териториалните планове от ЕК, не се притеснява и от вота на недоверие
Денков няма да изтегли териториалните планове от ЕК, не се притеснява и от вота на недоверие
Войната в Близкия изток предизвиква опасения за доставките на петрол
Войната в Близкия изток предизвиква опасения за доставките на петрол