НОВИНИ

Футболисти на ЦСКА София посетиха училище в Белозем

иван турицов всеки един нас иска станем шампиони
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 03.04.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Двама футболисти на ЦСКА - Иван Турицов и Димитър Евтимов, както и изпълнителният директор Стоян Орманджиев, посетиха село Белозем, където се срещнаха с деца от местно училище, съобщиха от клуба.

Ето какво написаха от клуба:

„Малка табела по магистралата след Пловдив, посока Бургас, сигнализира, че наблизо се намира Белозем. Известно с плодородните си почви, за нас селото ще остане в съзнанието ни със сърдечните деца и възпитатели, с които се запознахме в ОУ "Гео Милев".

Поканата получихме преди месец, когато с нас се свърза г-жа Мария Ефтимова с молба. Учителката по физическо възпитание подготвяше мотивиращо видео, в което известни български спортисти разказват колко важен е спортът за здравето и развитието ни като личности. Помоли и ЦСКА да се включи в инициативата с един от своите футболисти. Адмирирайки идеята, инициативността и съвременния подход на младата госпожа, й предложихме да разгърнем идеята и на живо, от първо лице, да разкажем какво ни дава спортуването и в частност футболът.

Речено-сторено! Вълнението и ентусиазма от плана усетихме още по телефона, а кулминацията дойде в края на март, когато с изпълнителния директор Стоян Орманджиев, един от капитаните на ЦСКА - Иван Турицов, и един от най-отдадените ни футболисти – Димитър Евтимов, потеглихме към с. Белозем. А това, с което се сблъскахме там ще помним дълго. Модерното училище с прекрасна база и разнообразни детайли с възпитателна цел беше първата изненада. Бяхме посрещнати от будни, любознателни деца, жадни да се учат и развиват. В отбора по футбол, ръководен от г-жа Ефтимова, видяхме желание и спортен хъс като при професионалисти. Поговорихме с възпитатели, за които работата като учител изглежда приемаха за кауза. И това си личеше в техните ученици – възпитани, вежливи, щастливи.

Щастливи бяхме и ние – от показаното уважение, от радостта в очите на децата, които си говориха с нас, с които се снимахме, поиграхме футбол, получихме и раздадохме подаръци и създадохме нови приятелства, а по всяка вероятност и нови фенове. Ще очакваме децата от ОУ "Гео Милев" и на нашите мачове, където ще ги посрещнем подобаващо – с обичта и страстта, с които те ни посрещнаха.

Бихме искали да изкажем специални благодарности към директора на ОУ "Гео Милев" – г-жа Диана Генова, за гостоприемството и позитивната среда за работа и образование, която е създала; на г-жа Ефтимова за организацията и отдадеността, с която работи; и на всички малчугани за ентусиазма и енергията, с които ни заразиха!“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: 99.58% са обработените протоколи, 122 машини не са работили в изборния ден
ЦИК: 99.58% са обработените протоколи, 122 машини не са работили в изборния ден
Старши-треньорът на Олимпиакос с ласкави думи за Везенков
Старши-треньорът на Олимпиакос с ласкави думи за Везенков