НОВИНИ

Футболните отбори в България възобновяват тренировки от 15 май

футболните отбори българия възобновяват тренировки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 11.05.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Спорт

Днес Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС.

От 15 май професионалните отбори в страната могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мреки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус COVID-19 три дни преди старта на подготовката.

По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб.

На 13 май по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България. Възможните дати са 05.06.2020 г. и 12.06.2020 г.

Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий
Почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий
Полицията в Разград задържа двама души за шофиране след употреба на алкохол и наркотици
Полицията в Разград задържа двама души за шофиране след употреба на алкохол и наркотици