НОВИНИ

Георги Костадинов подписа нов договор с АПОЕЛ

Българинът е един от първите трима в отбора, които подновиха споразуменията си.

Георги Костадинов АПОЕЛ
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:33, 06.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският полузащитник Георги Костадинов ще играе поне още един сезон в кипърския АПОЕЛ Никозия, след като двете страни сложиха подписи под новото споразумение, което е до юни 2025-а година.

Договорът на халфа е с подобрени финансови условия, както и с добавени бонуси аз определени постижения в европейските клубни турнири. Костадинов е един от първите трима в отбора, които подновиха споразуменията си.

Костадинов можеше и да смени отбора, тъй като след Нова година беше получил две оферти, които да бъдат разгледани за след лятото на тази година. Единият клуб също е от Кипър, а другият от гръцката Суперлига, но първи избор за бившия футболист на Левски, Лудогорец и Арсенал Тула винаги е било оставането в АПОЕЛ.

След като миналата година тимът завърши на 2 място, сега е на върха и има преднина от 6 точки над миналогодишния шампион Арис Лимасол. Така Костадинов има шанса да стане шампион на Кипър и да участва в квалификациите в Шампионската лига.

Ходът на президента на АПОЕЛ Продромос Петридес да подпише нов договор с Костадинов е напълно логичен, тъй като българският национал е фундаментален за състава на португалския треньор Рикардо Са Пинто. Костадинов няколко пъти беше избиран за Играч на мача, а статистиката му по пресечени подавания, отнети топки и пробягани километри винаги е в топ 3.

Отделно от това, редовното му участие в мачовете го превърна в номер 2 по изиграни минути за АПОЕЛ след вратаря Вид Белец.

След една година пауза Костадинов, който е и българинът с най-много минути зад граница, отново беше повикан и в националния отбор и трябва да се върне за лагера за мачовете с Танзания и Азербайджан през месец март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големият бариерен риф е сериозно застрашен заради затоплящия се климат
Големият бариерен риф е сериозно застрашен заради затоплящия се климат
На кино и ресторант с дете след 22.00 часа само с декларация за придружител
На кино и ресторант с дете след 22.00 часа само с декларация за придружител