НОВИНИ

Хендерсън е аут до края на сезона

bnt avatar logo
Източник: БНР
17:15, 10.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
хендерсън аут края сезона

Капитанът на Ливърпул няма да завърши остатъка от сезона заради травма на коляното.

Джордан Хендерсън бе заменен принудително в 80-тата минута от двубоя на "мърсисайдци" с Брайтън, който шампионите спечелиха с 3:1. Мохамед Салах изведе червените напред още в 6-та минута, а малко по-късно именно англичанинът направи разултата 2:0. В края на първото полувреме "чайките" върнаха едно попадение чрез Леандро Тросар, но шансовете Брайтън да изравнят резултата драстично намаляха, след като Салах отбеляза своя втори гол.

В събота Ливърпул се изправя срещу Бърнли и е на път да подобри рекорда за най-много точки в един сезон в историята на Премиършип. Тимът има 92 пункта, на осем от върховото постижение на Манчестър Сити от точно 100 преди два сезона, при четири оставащи кръга.

Въпреки контузията на Хендерсън наставникът на тима Юрген Клоп бе категоричен, че именно капитанът ще вдигне трофея в края на кампанията: "Беше ужасен момент, когато той падна на терена. Видяхте, че той знаеше, че нещо, което не трябваше да става, се случи. Наистина ни развали настроението. Той заслужава да вдигне трофея и ще го направи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора вечер протест пред Президентството
Втора вечер протест пред Президентството
Все повече шофьори карат с превишена скорост по пътищата в Кюстендилско
Все повече шофьори карат с превишена скорост по пътищата в Кюстендилско