НОВИНИ

Илиан Илиев: Изиграхме мача умно

Старши треньорът на Черно море даде по-добра оценка на своите футболисти след равенството с Апоел.

Илиан Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 25.07.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде по-добра оценка на своите футболисти през второто полувреме, когато са били по-креативни. Но срещата с Апоел (Беер Шева) в Ловеч завърши 0:0, а всичко ще се реши на реванша в Разград другата седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

"Съперникът влезе както трябва, докато ние бяхме по-респектирани и в началото и това се отрази в първите 15-20 минути. След това полувремето продължи равностойно или пък те държаха топката. Идеята беше през второто полувреме да задържим топката и в някои моменти можехме да решим мача. Но понеже не сме играли от доспа време в Европа – а разлика между европейските мачове и българското първенство я има, от неизвестността бяхме малко по-предпазливи. Все пак през второто полувреме малко се поосвободихме, макар че си останахме с повече резерви в креативен план".

"Опитахме се да използваме пространствата, които се отвориха при тяхната висока преса, която прилагат. И мисля, че повече нямаха такива ситуации като първата, докато ние имахме две – имам предвид тези на Калкан и Исмаил Иса", коментира Илиев.

След това националният селекционер беше попитан от какво е доволен след това нулево равенство и какво очаква да се случи на реванша.

"Доволен съм, че изиграхме мача умно, но малко по-предпазливо, отколкото ми се искаше. Реваншът – вече ще бъде някак на наш терен, ще имаме повече наша публика, а Апоел (Беер Шева) си остават същия добър отбор. Но в такива равностойни мачове една ситуация може да реши всичко. Просто се надявам, че във втората среща ще имаме повече ситуации да отбележим голове".

"Футболистите ни приеха доста по-дълбоко думите ми, че трябва да бъдем предпазливи и прагматични. Но на полувремето им казах, че не можем да чакаме да свърши мача и да мислим, че ще го решим в реванша. Но пък малко се подобрихме през второто полувреме", завърши треньорът на варненци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежък жребий за боксьорите ни на Игрите в Париж
Тежък жребий за боксьорите ни на Игрите в Париж