НОВИНИ

Ингрид Тандреволд спечели индивидуалния старт на 15 километра в Осло

Лиза Витоци взе Малкия кристален глобус в дисциплината

Ингрид Тандреволд
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:26, 01.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежката Ингрид Тандреволд спечели индивидуалния старт на 15 километра от Световната купа по биатлон при жените в Осло, но голямата радост бе за италианката Лиза Витоци, която взе Малкия кристален глобус в дисциплината.

На ски центъра Холменколен в покрайнините на норвежката столица представителката на домакините Тандреволд стигна до успеха с време от 44 минути и 13.1 секунди, като допусна само една грешка в стрелбата. Втора с две грешки на изоставане от 28.8 секунди остана шведката Елвира Йоберг, а на подиума се качи и още една норвежка - Ида Лин, която с една грешка остана на 32 секунди от Тандреволд.

Лиза Витоци завърши четвърта. Тя пропусна две от 20-те мишени, но показа много добро бягане и остана на 51.2 секунди от Тандреволд. Зад нея останаха чехкинята Тереза Воборникова и германката Ванеса Фойгт. И двете направиха по само една грешка в стрелбата, но изоставането им от победителката бе малко над минута.

Българките Мария Здравкова и Даниела Кадева останаха в дъното на колоната. Здравкова направи само две грешки в стрелбата, но остана на 6:51.4 минути от Тандреволд, което ѝ осигури 70-о място. Кадева е на 82-ра позиция от 84 финиширали с пет грешки и пасив от близо 13 минути.

Витоци взе титлата в дисциплината със 165 точки след три старта. Втора със 155 точки е Тандреволд, а със 150 Фойгт е трета.

В генералното класиране за Световната купа начело с 809 точки е Тандреволд, следвана от французойката Жюстин Бреза-Буше със 725 точки и Лиза Витоци със 721. От българките най-напред е Валентина Димитрова с 54 точки, която е на 52-ро място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкарват АМ "Струма" изцяло извън Кресненското дефиле (КАРТА)
Изкарват АМ "Струма" изцяло извън Кресненското дефиле (КАРТА)
Зад кулисите на сериала "Вина" (СНИМКИ)
Зад кулисите на сериала "Вина" (СНИМКИ)