НОВИНИ

Интер обяви два ключови трансфера

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 15.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
интер обяви два ключови трансфера
Слушай новината

Италианският шампион Интер официално обяви привличането на Един Джеко и Дензъл Дъмфрис, които ще имат за цел да заместят напусналите Милано Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими.

От ръководството на "нерадзурите" предприеха стратегия за свиване на бюджета, която доведе до напускането на ключови фигури, които имаха дейно участие при спечелването на титлата в Серия "А" през миналия сезон.

Още през май си тръгна наставникът Антонио Конте, а в последствие Ашраф Хакими бе продаден на ПСЖ за 60 милиона евро, а само преди дни от "Джузепе Меаца" си тръгна и белгийската звезда Ромелу Лукаку.

Ръководството на миланския гранд обаче не се бави с намирането на техните заместници и вече анонсира привличането на Един Джеко и Дензъл Дъмфрис.

35-годишният босненец Джеко пристига като свободен агент от Рома, където прекара цели пет години, в които отбеляза 72 гола в 189 мача. Бившият играч на Волфсбург и Манчестър Сити ще има за цел да замести Лукаку, който наниза 30 попадения за Интер през миналия сезон.

Нидерландският национал Дъмфрис пък се очаква да бъде новия титулярен избор за десния фланг на защитата на "нерадзурите". Дензъл идва от ПСВ Айндховен за сумата от 12.5 милиона евро.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама полицаи са пострадали в Пловдив, след като кола е ударила патрулката им
Двама полицаи са пострадали в Пловдив, след като кола е ударила патрулката им
Хиляди вярващи се стичат в Бачковския манастир на Успение Богородично
Хиляди вярващи се стичат в Бачковския манастир на Успение Богородично