НОВИНИ

Ивайло Петев пред БНР: За мен е чест да водя отбора на Босна и Херцеговина

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:56, 23.01.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
ивайло петев бнр мен чест водя отбора босна херцеговина

Преди два Ивайло Петев бе избран за нов селекционер на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина, като целта пред него е да класира отбора на световното първенство в Катар. Начело на Лудогорец, Петев спечели две шампионски титли у нас, две Суперкупи и една Купа на България. През 2015-а и 2016 г. той бе начело на българския национален отбор. На клубно ниво в чужбина е работил в кипърските АЕЛ Лимасол и Омония (Никозия), хърватския Динамо (Загреб), Ал Кадисия в Саудитска Арабия и за последно в полския Ягелония.

След избирането му за треньор в Босна и Херцеговина, Ивайло Петев даде първото си интервю за българска медия специално за предаването Спорт и музика. Той заяви: „За мен е чест и голяма отговорност и изключително престижно да водя един многомилионен национален отбор от голям ранг. Мисля, че няма да имам проблем да работя с такива футболисти по простата причина, че имам наблюдения от самите играчи. Важното е от тези скъпо струващи футболисти да направим боеспособен отбор, който да играе като отбор и съм сигурен, че резултатите ще дойдат. С някои от играчите съм работил, но това не е толкова важно. Горе долу ги познавам като футболисти, някои от тях и като личности. Така че мога да кажа, че имам някакво предимство.

За екипа си сега не мога да разкрия подробности, ще стане ясно във вторник, но ще има и българи. В сряда е предвидено официалното ми представяне в Сараево. За групата ни в световните квалификации мога да каже едно – лесно няма никъде. Франция е световен шампион, Украйна в последните години бележи растеж. Познаваме също така и Финландия, и Казахстан. Групата не е лесна, но всичко зависи от нас. Имаме сили, ако направим боеспособен отбор, да победим всички съперници.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на Навални арестувана на протеста в Москва
Съпругата на Навални арестувана на протеста в Москва
Андрий Шевченко е вариант за мениджър на Челси
Андрий Шевченко е вариант за мениджър на Челси