НОВИНИ

Карло Анчелоти остава в Реал Мадрид до 2026-а година

Италианският специалист преподписа своя договор с "лос бланкос", който ще го задържи на "Сантяго Бернабеу" до края на сезон 2025/26, обявиха от "Кралския клуб"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:34, 29.12.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
карло анчелоти искаме отново достигнем финала шампионската лига
Слушай новината

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти официално преподписа своя договор с клуба, който ще го задържи на "Сантяго Бернабеу" до лятото на 2026-а година, обявиха от "лос бланкос" на своя сайт.

Решението на италианския специалист да остане в Мадрид и през следващите два сезона слага категорично край на спекулациите, че той може да стане новият селекционер на националния отбор на Бразилия.

Припомняме ви, че понастоящем Анчелоти кара своя втори период начело на Реал, като в първия случай през сезони 2013/14 и 2014/15 той спечели Купата на краля, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

След кратки престои по други отбори в Европа италианският специалист се завърна в испанската столица през 2021-а година и още през първата кампания изведе "Кралския клуб" до титлата в Ла Лига, като към този трофей той прибави по още един от гореизброените надпревари.

Тези му успехи превърнаха Карло Анчелоти в най-успешния треньор в историята на Шампионската лига с цели 4 купи, като освен това 64-годишният наставник е единственият, който е извеждал отбори до титлите в петте топ първенства на Европа - Италия, Англия, Франция, Германия и Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Одермат триумфира в Супер-Г в Бормио
Марко Одермат триумфира в Супер-Г в Бормио
Наоми Осака: Искам да покажа на дъщеря ми, че тя е способна на всичко
Наоми Осака: Искам да покажа на дъщеря ми, че тя е способна на всичко