НОВИНИ

Коко Гоф се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Пекин

коко гоф каролин гарсия класираха четвъртфиналите пекин
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:11, 05.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Коко Гоф достигна четвъртфиналите на силния тенис турнир в китайския град Пекин, след като победи Вероника Кудерметова със 7-6 (5), 6-2 за близо един час и 50 минути игра.

Шампионката от US Open започна силно срещата и реализира ранен пробив, който впоследствие защити, въпреки че трябваше да спасява две точки за рибрейк, за аванс от 3-0. Драмата в откриващата част обаче тепърва предстоеше. Гоф загуби предимството си на два пъти, като допусна и трети пробив за 5-4 в полза на шампионката от Токио. Сервирайки обаче за спечелване на сета, Кудерметова, която спечели титлата в Токио преди няколко дни се пропука, пропилявайки четири сетбола. Стигна се до тайбрек, в който американката бе по-солидна в ключовите моменти и поведе след 7-5 точки.

Във втория сет третата ракета в света бе далеч по-категорична, като дръпна с 4-0, преди да затвори успешно нещата в своя полза с 6-2. В спор за място на полуфиналите тя ще играе с победителката от мача между Мария Сакари и Синю Уан.

За последните осем в турнира се класира и Каролин Гарсия. Деветата в схемата французойка надви Анхелина Калинина с 6-3, 6-2 и в четвъртфиналите ще се изправи срещу бившата номер 1 в света Ига Швьонтек.

В горната част на схемата Елена Рибакина чака победителката от мача между водачката в ранглистата Арина Сабаленка или Жасмин Паолини от Италия, докато Йелена Остапенко, елиминирала Джесика Пегула, ще играе на 1/4-финалите с рускинята Людмила Самсонова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът публикува пълен запис от срещата с енергетиците (ВИДЕО)
Кабинетът публикува пълен запис от срещата с енергетиците (ВИДЕО)
Президентът на CEV Александър Боричич с благодарствено писмо до БФ по волейбол
Президентът на CEV Александър Боричич с благодарствено писмо до БФ по волейбол