НОВИНИ

Корнелия Нинова: Ние не можем да дадем подкрепата си на сляпо

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 19.04.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Важно е коя партия къде се позиционира, не само с оглед на отстраняването на модела Борисов, а с оглед решаването на проблемите хората, така коментира председателят на БСП Корнелия Нинова политическата ситуация в момента.

"Това, което сме казали преди изборите, това правим, и то е ориентирано към реалните проблеми", коментира Нинова законопроектите внесени от БСП.

Тя изтъкна още: "Ние сме най-ясни, най-последователни и най-принципни."

Бихме подкрепили кабинет на "Има такъв народ", ако искат тази подкрепа. "Има такъв народ" има избор или да направят правителство, или да търсят подкрепа, или да обяснят на хората защо ги пращат на предсрочни избори.

"Трябва някой да поеме управлението на страната", заяви Нинова. "Да предложиш кабинет, да очакваш подкрепа и да не водиш разговори с тези, от които би искал подкрепа, е абсурд. Ние не можем да дадем подкрепата си на сляпо за нещо, за което не сме разговаряли. Ние не сме просто партия, която просто така си дава гласовете, без да знае за какво".

"В кампанията и изборите се борихме за победа, не се получи. Властта ни беше предложена преди 4 години на тепсия. Ние отказахме заради принципи и морал в политиката. И в днешния ден ще постъпваме по същия начин с морал, честно, стабилно", заяви Корнелия Нинова.

Ако се стигне до момент да поемат управлението на страната, ще свикат органите на партията. До момента не е раглеждана тази хипотеза, включително на последното заседание, коментира Нинова евентуален мандат за съставяне на правителство от БСП.

Тя заяви, че чакат решението на президента за мандата.

"Ако се стигне до това, нормалният ход е да се направят разговори, консултации, ако партията ни реши да опитваме, защото можем да решим да го върнем веднага", категорична бе Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: Жалко, че се спекулира с травмата на Борисов
Георг Георгиев: Жалко, че се спекулира с травмата на Борисов
Затопляне на отношенията: Принц Хари е разговарял с брат си и баща си
Затопляне на отношенията: Принц Хари е разговарял с брат си и баща си