НОВИНИ

Леден хотел отваря врати в Румъния

леден хотел отваря врати румъния
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:32, 22.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, очаква от днес своите посетители и гости, съобщават организаторите, цитирани от румънските медии.

Темата на хотела за този сезон е "Европа", което означава, че всяка стая от общо 10 е кръстена на голяма европейска столица. Според организаторите Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид са готови да приемат първите гости, а ресторантът и барът в хотела имат специални предложения в менюто и обещават на посетителите обслужване и продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, включително през нощта. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а "хоросанът" е съставен от сняг и вода. "Тухлите" са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и "мебелите" (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между минус 1 и 2 градуса.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт. През януари ще бъде издигната и ледена църква. Мениджърите очакват повечето туристи да са британци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити надви Ливърпул в петголово зрелище за Купата на Лигата
Манчестър Сити надви Ливърпул в петголово зрелище за Купата на Лигата
Германия арестува служител на външното разузнаване, заподозрян в шпионаж за Русия
Германия арестува служител на външното разузнаване, заподозрян в шпионаж за Русия