НОВИНИ

Ливърпул излезе начело във Висшата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 01.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
ливърпул излезе начело висшата лига

"Мърсисайдци" оглавиха еднолично класирането в английската футболна Висша лига, след като победиха с 2:1 на своя "Анфийлд" тима на Уест Хям.

С този си успех шампионите събраха 16 точки след седем изиграни кръга и имат с три повече от градския съперник Евертън, който по-късно днес гостува на състава на Нюкасъл.

Уест Хям излязоха напред в резултата в десетата минута. Централният бранител на домакините Джо Гомес изчисти центриране с глава в тялото на непокрития Пабло Форналс, който овладя топката и я вкара зад Алисон Бекер за 1:0 в полза на "чуковете".

Ливърпул наложи натиск върху съперника си през следващите минути, който продължи до края на срещата. Въпреки това, положенията пред вратата на "чуковете" липсваха, тъй като отбраната на гостите се бранеше умело.

Все пак в 42-та минута Мохамед Салах изравни от дузпа за нарушение на Артур Масуаку.

Победата за Ливърпул донесе резервата Диого Жота пет минути преди края на редовното време. Тогава португалецът получи извеждащ пас от Джердан Шакири и преодля Лукаш Фабиански за 2:1. Интересното е, че за втори пореден двубой в първенството Жота носи победата на своя тим.

Уест Хям пък заема 13-та позиция в класирането с осем точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов: Болниците не могат да бъдат търговски дружества
Александър Симов: Болниците не могат да бъдат търговски дружества
Сестри Стоеви ще спорят за титлата в Саарбрюкен
Сестри Стоеви ще спорят за титлата в Саарбрюкен