НОВИНИ

Марин Петков и Джевад Ел Джемили се обединиха около мнението, че Левски може да победи всеки

Футболистите на Левски получиха награди за представянето си в двубоите от шампионата

Марин Петков Джевад Ел Джемили
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 01.03.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Две награди заслужиха футболистите на Левски за представянето си в двубоите от шампионата.

Джевад Ел Джемили бе избран за играч на 14-ия кръг в анкетата на Пресклуб България. Тогава той вкара победния гол за 1:0 над Черно море. С представянето си той спечели 7 гласа и изпревари с 2 нападателят на ЦСКА Фаетон.

„Много съм щастлив да получа тази награда. Благодарен съм на моите съотборници за това, което правим заедно. Надявам се да вкарам още много голове. Напуснаха ни важни футболисти, но ние продължаваме да работим по същия начин, както преди. Ще нагодим тактиката си на игра и към новите играчи и ще продължим да печелим. Ние трябва да продължим да побеждаваме и ще правим това и за в бъдеще. Играем мач за мач“, коментира Джевад Ел Джемили.

Испанецът твърди, че столичният клуб цели участие в европейските клубни турнири.

„Сега мислим за предстоящия в Пазарджик. Ние сме Левски и можем да победим всеки. Нашата цел е да се класираме за участие в европейските клубни турнири. Хебър е добър отбор. В първия мач ние ги победихме, във втория – те ни победиха. В никакъв случай няма да ги подценим. Трябва да бъдем внимателни“, допълни футболистът на „сините“.

Марин Петков пък бе избран за футболист №1 на 22-и кръг за представянето си срещу Арда при успеха с 4:0. Марин отбеляза едно от попаденията и спечели 7 гласа, изпреварвайки с 1 Живко Атанасов от Черно море.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря на съотборниците ми и на треньорския щаб за гласуваното му доверие. Надявам се така да продължаваме. Продадохме доста важни футболисти за отбора, но има кой да ги замени. Всеки един трябва да бъде готов във всеки един момент и да грабне своя шанс. Лесен мач няма. Ако не излезеш на 100% всеки един „лесен мач“ може да се превърне в труден“, започна Петков.

Марин Петков пък сподели, че Левски играе най-красивия футбол в първенството.

„Ние играем най-приятния за окото футбол и ако го демонстрираме, може да победим всеки. Нашата цел е на 100% да се класираме за Европа. Според моментната форма на отбора може да се борим и за нещо повече. Ние трябва да се стремим да играем по този начин и да се опитаме да ги застигнем, защото изоставането ни от първите три отбора в класирането не е толкова голямо. Конкуренцията е хубаво нещо. Нямам проблем, че сме взели нов футболист на моята позиция. Аз ще продължа да давам всичко от себе си. Мисля, че новите попълнения успяха да се адаптират към отбора. И Охене, и Лима се адаптират по най-добрия начин. Хебър е един от солидните отбори в първенството с много добър треньор. Не трябва да има никакво подценяване“, каза още крилото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция и Германия се присъединиха към призива на ООН за разследване в Газа
Франция и Германия се присъединиха към призива на ООН за разследване в Газа
Парламентарни избори в Иран - апатия сред избирателите
Парламентарни избори в Иран - апатия сред избирателите