НОВИНИ

Масово ваксинират служителите в пловдивска детска градина

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 04.08.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Регионални
Слушай новината

Масова ваксинация на служителите си организира днес ръководството на пловдивската детска градина „Щастливо детство“. Акцията е превантивна предвид увеличаващия се брой на новозаразените в хода на четвъртата ковид вълна.

Според директорката на градината Евгения Попиванова 16 от работещите са пожелали да се имунизират с ваксината на „Модерна“. Друга част от служителите вече са ваксинирани или преболедували.

Твърд отказ от ваксина до момента са дали едва двама от персонала.

85 процента от обучаващите се в детското заведение са от малцинствени групи. Градината се намира в район „Източен“, в непосредствена близост до квартал „Столипиново“. Именно в този район е най-силен отказът от имунизации. Това е причината единици да са ваксинирани в квартала, въпреки многократните опити на множество специалисти.

В акцията в градината днес бяха поканени и родители, но малцина са откликнали. Разговорите и инициативите на педагозите обаче продължават, за да убедят колкото се може повече от семействата за важността да се прибегне към единствената доказана до момента защита срещу разпространението на коронавирус.

Ръководителят на ДКЦ „Пълмед“ д-р Екатерина Петкова, която имунизира преподавателите и служителите на градината, заяви, че сега е подходящият момент колкото се може повече хора да се ваксинират, докато новите случаи все още не са твърде много. В последните две седмици се забелязва трайна тенденция на покачване на броя на записващите се за имунизация. В момента има пълен избор от ваксини, като и четирите одобрени в Европа са налични.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА картотекира Мено Кох за мачовете с Осиек
ЦСКА картотекира Мено Кох за мачовете с Осиек
Партиите още не са взели решение за подкрепа на проектокабинета на ИТН
Партиите още не са взели решение за подкрепа на проектокабинета на ИТН