НОВИНИ

Медиите в Италия пратиха Роберто Манчини в ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:14, 28.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
медиите италия пратиха роберто манчини псж
Слушай новината

Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини може съвсем скоро да се завърне в клубния футбол и да поеме състава на ПСЖ, съобщава италианското издание Il Messaggero.

Манчини е спряган като евентуален заместник на Кристоф Галтие, който застана начело на парижани преди по-малко от година, но поредният провал на тима в Шампионската лига може да му коства поста.

Дори и това да се случи обаче към този момент изглежда малко вероятно опитният италиански специалист да пристигне на "Парк Де Пренс" през лятото, тъй като неговото напускане на "Скуадра Адзура" би съвпаднало с разгара на квалификациите за Евро 2024.

Роберто Манчини води Италия от май 2018 година насам, като преди две години изведе тима до триумф на Евро 2020, но впоследствие претърпя провал в опитите си да класира отбора на световното първенство в Катар.

В треньорската си кариера 58-годишният наставник е бил начело още на клубните Фиорентина, Лацио, Интер на два пъти, Манчестър Сити, Галатасарай и Зенит Санкт Петербург.

Сред другите спрягани имена за треньорското кормило на ПСЖ е това на Жозе Моуриньо, който може и да напусне сегашния си тим Рома. В последните седмици се появиха информации, че е възможно дори португалецът сензационно да се завърне начело на Реал Мадрид, където работи в периода 2010-2013 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови бомбени сигнали - този път в две училища в Пазарджик
Нови бомбени сигнали - този път в две училища в Пазарджик
Добро начало на сезона за таланта в мотокроса Дани Цанков
Добро начало на сезона за таланта в мотокроса Дани Цанков