НОВИНИ

Наполи загуби първи точки през сезона след 0:0 в "Дерби дел Соле"

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:25, 24.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
наполи загуби първи точки сезона дерби дел соле
Слушай новината

Отборите на Рома и Наполи завършиха наравно 0:0 в среща от 9-ия кръг на италианската Серия "А", като по този начин "небесносините" пропуснаха да спечелят за първи път от началото на сезона.

Въпреки това, точката на "Стадио Олимпико" беше достатъчна на футболистите на Лучано Спалети да оглавят отново класирането, но вече единствено головата разлика ги поставя пред Милан.

За Рома пък равенството означава поне временно завръщане в топ 4 преди изиграването на другото дерби от кръга в Италия между тимовете на Интер и Ювентус.

Двубоят в Рим днес пък ни предложи 169-и епизод на "Дерби дел Соле", което в буквален превод означава "Слънчевото дерби". Равенството между "римските вълци" и Наполи беше 54-о в историята на тяхното съперничество.

Самата среща между двата тима протече равностойно, като и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до трите точки.

В 28-ата минута Тами Ейбрахам беше изведен в отлична позиция от Браян Кристанте, но английският нападател пропусна да намери целта.

Малко след първия час игра пък гостите от Неапол пък стигнаха до отлична възможност да отбележат, но след серия от рикошети в краката на Виктор Осимен и Джанлука Манчини топката се отби от страничния стълб.

Още в следващата ситуация Осимен стреля с глава след центриране от ъглов удар, но отново гредата се оказа верен помощник на тима на Рома.

В 72-ата минута домакините отново се разминаха на косъм с гола, когато Манчини засече подаване на Пелегрини от свободен удар, но ударът премина на сантиметри от страничния стълб на вратата на Наполи.

Любопитен щрих от срещата беше, че арбитърът Давиде Маса показа червени картони и на двамата треньори Жозе Моуриньо и Лучано Спалети. Португалецът беше изгонен заради гневна реакция, докато неговия колега заради иронични аплодисменти.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U17 се класира за елитния етап на квалификациите за Евро 2022
България U17 се класира за елитния етап на квалификациите за Евро 2022
Густаво Бусато донесе точка на ЦСКА срещу Берое
Густаво Бусато донесе точка на ЦСКА срещу Берое