НОВИНИ

Нинова: Истанбулската конвенция въвежда трети социален пол

Николай Минков
от Николай Минков
11:03, 11.05.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Вчера Европейският парламент подкрепи Истанбулската конвенция. От БСП в четвърто поредно Народно събрание внасяме Закон за борба срещу домашното насилие, но зад паравана на тази благородна кауза Истанбулската конвенция въвежда в европейското законодателство трети социален пол, различен от биологичния мъж или жена", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ ЕП ратифицира конвенцията, което означава, че това става съюзно и европейско право, което стои над националното.

"Съдът на ЕС през 2021 година потвърди, че ЕС може да ратифицира конвенцията без държавите членки да са го потвърдили единодушно. 6 държави сме против. Съветът на ЕС поиска ЕП да приеме решението и вчера бе прието с огромно мнозинство. Вчера български евродепутати от всички парламентарни групи гласуваха "за". Вчера Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували "за", а другите колеги от БСП са се скатали. За тези хора, наши и ваши, няма Конституция на България и решения на Конституционния съд. За тях няма значение мнението на 80% от български граждани и на вероизповеданията. Няма национален суверенитет", допълни Корнелия Нинова.

Тя призова за подкрепа за започналия референдум за забрана на джендър идеологията в училищата. Вашият подпис днес е инвестиция в живота и бъдещото на децата и на България, подчерта Нинова.

"Утре Станишев организира конференция за модерното ляво. Това не е модерно ляво. Това е тяхното ляво - джендър идеологията. За нас модерното ляво е друго - право на трудещите се, екология, здравословен начин на живот. За нас това са прогресивни теми. За тях джендърството е прогресивно ляво. И затова е тази атака срещу БСП. И тази битка е част от срива на БСП по време на изборите. Вие не знаете какъв е този силен външен натиск. БСП е единствената партия, която е против от началото до края цели 6 години, но тава не е партиен въпрос, а национална кауза, бъдещето на децата ни", каза още Корнелия Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА отново скочи срещу БФС и попита: Нима можем да говорим за справедливост, когато става въпрос за ЦСКА?
ЦСКА отново скочи срещу БФС и попита: Нима можем да говорим за справедливост, когато става въпрос за ЦСКА?
Задържаха 27 нелегални мигранти в апартамент в София
Задържаха 27 нелегални мигранти в апартамент в София