НОВИНИ

Нов кандидат за поста в Юнайтед след края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:24, 01.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
нов кандидат поста юнайтед края сезона
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини е сред кандидатите за треньорското място в Манчестър Юнайтед през следващия сезон.

"Червените дяволи" вече назначиха Ралф Рангник за временен наставник до края на настоящата кампания, но все още не е ясно кой ще застане начело на клуба.

Английското издание "Телеграф" посочва, че 57-годишният италианец е сред опциите да застане начело на Манчестър Юнайтед от лятото.

Разбира се, евентуално негово назначение е свързано и с работата му като селекционер на националния отбор на Италия и потенциалното участие на "Скуадра Адзура" на Световното първенство в Катар през 2022 година.

Манчини вече веднъж работи във Висшата лига между 2009 и 2013 година като наставник на градския съперник на Юнайтед - Манчестър Сити.

Начело на "гражданите" италианецът спечели ФА Къп през сезон 2010/11, Висшата лига през 2011/12 и трофея Къмюнити Шийлд през 2012 година.

Другите фаворити за треньорското място на "Олд Трафорд" са Маурисио Почетино, Ерик тен Хаг и Брендън Роджърс, чиито имена се тиражират още от преди уволнението на Оле Гунар Солскяер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстартова подготовка: Парламентът очаква новите депутати (Снимки)
Предстартова подготовка: Парламентът очаква новите депутати (Снимки)
Дъжд и повишение на температурите в близките дни
Дъжд и повишение на температурите в близките дни