НОВИНИ

Новак Джокович ще защитава цветовете на Сърбия в Купа "Дейвис"

Западната ни съседка ще се изправи на четвъртфиналите срещу Великобритания в четвъртък

андрей рубльов спори новак джокович полуфиналите турнира сериите мастърс 1000 париж
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:23, 20.11.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 1 Новак Джокович ще опита да завърши един от най-добрите сезони в невероятната си кариера, като изведе Сърбия до титлата в турнира за Купа "Дейвис" за втори път. Сърбия ще се изправи на четвъртфиналите срещу Великобритания в четвъртък в Малага (Испания).

Турнирът за Купа "Дейвис" започва във вторник, когато действащите шампиони от Канада излизат срещу Финландия, а в сряда Чехия стартира срещу Австралия. Италия също се изправя срещу Нидерландия в четвъртък на четвъртфиналите.

Джокович достигна до финалите и на четирите турнира от Големия шлем тази година, като спечели три от тях, за да изпревари Рафаел Надал и да завоюва рекордните 24 титли. В неделя той победи италианеца Яник Синер, за да спечели рекорден седми трофей от Финалите на АТП.

Но Джокович все още не е приключил този сезон, а 36-годишният тенисист не би искал нищо повече от това да изведе Сърбия до отборния трофей за първи път от 2010 година, когато те спечелиха срещу Франция на финала в Белград.

"Сезонът все още не е приключил. Наистина бих искал да спечеля Купа "Дейвис" със Сърбия. Това е основната цел. Предстои важна седмица за нас, за нашата нация. Ще дадем всичко от себе си", каза Джокович.

Задачата на Сърбия ще бъде малко по-лесна, след като заради контузии Дан Евънс и Анди Мъри отпаднаха от състава на Великобритания. В тима все още е световният номер 18 Камерън Нори и младият Джак Дрейпър, както номер 3 в световната ранглиста на двойки Нийл Скупски.

Канада победи Австралия на миналогодишния финал и Феликс Оже-Алиасим иска да докаже, че това не е било случайност.

"Когато и да се съберем като отбор, винаги имаме вяра, че можем да спечелим. Концентрирани сме, но и по-спокойни, знаейки, че завоювахме трофея миналата година", каза Оже-Алиасим пред сайта на ITF.

Канада е без контузения Денис Шаповалов, но в тима е Милош Раонич за двубоя срещу Финландия.

Купа "Дейвис" също ще бъде шанс за Синeр да преодолее разочарованието от загубата от Джокович на финалите на АТП в неделя. Световният номер 4 е начело на силния отбор на Италия, който ще бъде фаворит срещу Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пловдив излъга Рилски спортист и записа втора победа през сезона
Академик Пловдив излъга Рилски спортист и записа втора победа през сезона
Евакуация на новородени бебета от Газа в Египет
Евакуация на новородени бебета от Газа в Египет