НОВИНИ

Облачно и дъждовно време през следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 05.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес с до умерен вятър от изток-североизток ще нахлуе по-студен въздух и дневните температури ще се понижат значително, в сравнение с вчера. Очакват се стойности между 8° и 13°, в София - около 10°. Ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд.

На места в Източните Родопи и в югоизточнита райони валежите ще са значителни по количество. На места в югоизточните райони валежите ще продължат и през нощта. Минималните температури ще са между 2° и 6°, в София - около 3°.

Утре максималните ще са между 11° и 15°, в София - около 13°. Ще бъде облачно и около и след обяд на места в югозападната половина от страната ще превали дъжд, в планините над 1300 метра - сняг, като вечерта валежите ще се усилят. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна, но още в сутрешните часове валежите и в крайните южни райони ще спрат. Максималните температури там ще са между 9°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините утре ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. След временно спиране на валежите, след обяд на места отново ще превали сняг, а под 1200 m - дъжд. Вятърът ще отслабне, временно ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно умерен.

И на Балканския полуостров ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни в западната половина. В Албания и Гърция ще има и гръмотевици.

У нас, облачното и дъждовно време ще се задържи и през следващите дни. В четвъртък в отделни райони валежите да са значителни. Температурите ще се понижават и през нощта срещу петък на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. В петък валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат, а през почивните дни, ни очаква затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват наведнъж, обмислят от МОН
15-те дни отсъствия по семейни причини да не се ползват наведнъж, обмислят от МОН
Капсула на "Спейс Екс" успешно се скачи с МКС
Капсула на "Спейс Екс" успешно се скачи с МКС