НОВИНИ

Оказване на помощ на Украйна - сред приоритетите на новия министър на отбраната Тодор Тагарев

Николай Минков
от Николай Минков
19:50, 06.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оказване на помощ на Украйна до пълното ѝ освобождаване от окупатора, окрупняване на отбранителните способности на армията и повишаване бюджета за отбрана до 2%. Това очерта като приоритети новият военен министър Тодор Тагарев по време на церемонията при приемането на властта от своя предшественик Димитър Стоянов. Бившият служебен министър заяви, че оставя в напреднал етап редица проекти за модернизация на въоръжените сили като нови артилерийски системи, зенитно-ракетни комплекси и нови машини за пехотата и призова за приемственост.

"Сигурност ще имаме тогава, когато и последният окупатор напусне границите на Украйна, а агресивните намерения на Кремъл не бъдат блокирани. Само по този начин нашата страна, регион и нашето бъдеще ще могат да бъдат гарантирани в достатъчна степен. И от тази гледна точка трябва да направим това, което е необходимо, за да укрепим нашите отбранителни способности, но и да окажем помощ на Украйна, за да може тя да продължи и своята контраофанзива, която видимо вече е започнала, да освободи всички окупирани територии, като правим това в рамките на съюзните решения, към които принадлежим и в стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание", каза Тодор Тагарев.

"Никога не съм служил на друга държава през последните 10 месеца. А и през целия съзнателен живот. Никога не съм се срамувал, че съм носил униформа, над 30 г. съм я носил и за мен е било чест и гордост. Никога не съм служил на приятелски кръгове, но съм служил за приятелите си, защото всичките ми приятели са в армията", заяви Димитър Стоянов - бивш служебен министър на отбраната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения и евакуации в Херсон след взривяването на язовира "Нова Каховка"
Наводнения и евакуации в Херсон след взривяването на язовира "Нова Каховка"
Новият министър на културата Кръстю Кръстев официално встъпи в длъжност
Новият министър на културата Кръстю Кръстев официално встъпи в длъжност