НОВИНИ

Осака се подготвя за Токио 2020 и ще участва на пресконференции

Наоми Осака
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:12, 05.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Тенис звездата Наоми Осака заяви в понеделник, че иска да бъде във върхова форма на Олимпийските игри в Токио и ще участва в пресконференции, след като се оттегли от няколко турнира, обяснявайки решението си с проблемите с депресия.

Световната номер 2 сподели за националната телевизия на Япония, че се подготвя да играе на домашна земя на отложената с година заради пандемията от коронавирус Олимпиада, след като отказа участие на Уимбълдън и Ролан Гарос.

„Подготвям се лека-полека, така че да бъда в най-добра форма за Олимпиадата. След като приковах вниманието на света, винаги съм имала периоди на депресия. Точно такъв е случаят преди големи турнири“, написа 23-годишната тенисистка в съобщение, публикувано от телевизията.

Осака постави началото на дебат за психическото здраве през юни, след като сложи преждевременен край на кампанията си на Ролан Гарос след само един мач заради спор за медийните й задължения.

Японската звезда каза, че пресконференциите след края на мачовете влошават нейното психическо здраве и ги сравни с „ритането на хора, когато са на земята“. Впоследствие тя разкри за проблемите си с депресия в пост в социалните мрежи, казвайки, че иска да си вземе почивка от тениса, за да се подобри. В изявлението Осака заяви, че е „горда“ да играе за страната си на Игрите, добавяйки, че ще участва на пресконференции, докато мисли и за психическото си здраве.

Тя бе глобена с 15 000 долара и заплашена с дисквалификация от Ролан Гарос, след като отказа да изпълни задължителните си медийни ангажименти. Организаторите на турнира споделиха, че са се отнесли към нея с „грижа и уважение“ след като бяха обвинени, че се държат сурово с японката.

Агентът на четирикратната шампионка от Шлема сподели миналия месец, че тя се е оттеглила от Уимбълдън, за да прекара време с приятели и семейство. Но допълни, че тя е „развълнувана да играе пред своите родни фенове“ на Токио 2020, което стартира на 23 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добряк, легенда, преборил рака и бивш банкер – хората зад успеха на Италия
Добряк, легенда, преборил рака и бивш банкер – хората зад успеха на Италия
Феликс Брих и Дани Маккели ще ръководят полуфиналите на Евро 2020
Феликс Брих и Дани Маккели ще ръководят полуфиналите на Евро 2020