НОВИНИ

Петър Мицин пред БНТ: Мечтата ми е да се класирам за финал на Олимпиада

петър мицин бнт мечтата класирам финал олимпиада
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:13, 05.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Петър Мицин спечели европейската титла на 200 метра свободен стил на шампионата по плуване за юноши в Белград. С времето си българинът покри норматив „Б“ за олимпийските игри в Париж догодина и отново подобри националния рекорд за мъже в дисциплината.

Мицин бе фаворит за титлата на 200 метра свободен стил на първенството в сръбската столица, след като вчера в сериите записа най-доброто време. След първите 50 метра българинът обърна трети, до половината дистанция излезе начело, а в останалите 100 метра натрупа и сериозен аванс, за да триумфира на финала. С време 1.46.50 минути Мицин за пореден път подобри националния рекорд в дисциплината за мъже, след като предишната му поправка беше вчера и освен това покри норматив „Б“ за Игрите в Париж. Медалът е първи за България от еврошампионата в Белград.

„С моя личен треньор Николай Вакареев осъществихме моята мечта, която е да участвам на европейско, на световно и на Олимпиада. Планът, който бяхме съставили, имаше доста лишения, които доказват резултатите, които в момента постигам. Останах на две десети от норматив „А“ и една от големите мечти е да покрия норматива и да се класирам за финал на Олимпиада“, заяви Петър Мицин пред БНТ.

На финал при девойките на 50 метра бруст бе Тея Николова. Тя завърши седма с време 31. 99 секунди. Титлата спечели естонката Енели Ефимова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия забранява използването на мобилни устройства в класните стаи
Нидерландия забранява използването на мобилни устройства в класните стаи
Черно море не успя да победи Добруджа във втората си контрола за деня
Черно море не успя да победи Добруджа във втората си контрола за деня