НОВИНИ

Президентът ще приеме неизпълнения мандат от БСП във вторник

президентът приеме неизпълнения мандат бсп вторник
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 20.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

На 24 януари, вторник, в 10.00 часа на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще приеме представители на парламентарната група на "БСП за България", на която беше възложено да посочи кандидат за министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По-рано днес от БСП съобщиха в Народното събрание, че ще върнат неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

"БСП за България" връщат третия мандат неизпълнен

От президентската администрация съобщиха още, че федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещение в България на 23 януари, понеделник, по покана на българската страна. Обезпечаването на охраната на българската граница и противодействието на миграционния натиск, както и прилагането на европейското право по отношение на Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от държавния глава Румен Радев. В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

Българският президент ще посрещне австрийския канцлер на летище Пловдив, след което двамата ще се запознаят на място с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово, където е разположен Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

В българската делегация за посещението на българо-турската граница са Иван Демерджиев - служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов - служебен министър на отбраната, адм. Емил Ефтимов - началник на отбраната. В рамките на посещението на австрийския канцлер е предвидена среща и с министър-председателя Гълъб Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След лидерската среща в НС: БСП връщат мандата във вторник, отиваме на нови избори
След лидерската среща в НС: БСП връщат мандата във вторник, отиваме на нови избори
Берое 2016 обърна драматично Монтана за място в полуфиналите на волейболната Купа на България
Берое 2016 обърна драматично Монтана за място в полуфиналите на волейболната Купа на България