НОВИНИ

Прокуратурата поиска имунитета на кандидат-депутата от Алианс за права и свободи

Той беше арестуван днес с белязани пари

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 03.10.2024 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата е уведомила ЦИК и Народното събрание, че в момент на извършване на престъпление е задържан депутат, който е и кандидат за народен представител. Депутатът е сред независимите в настоящия парламент, а като кандидат е регистриран в една от листите на Алиансa за права и свободи.

ЦИК обяви в началото на днешното си заседание, че в комисията е постъпило уведомление, че кандидатът за народен представител е задържан в момента на извършване на тежко престъпление. От прокуратурата и Антикорупционната, които работят по разледването за момента не дават информация.

"Днес, 3.10.2024 г., до председателя на Народното събрание Рая Назарян е изпратено Уведомление на основание чл. 70, ал. 1, изр. 2 от Конституцията на Република България от и.ф. главен прокурор на Република България относно задържане на народния представител от 50-ото Народно събрание Джейхан Ибрямов при заварено тежко престъпление", съобщиха официално от Народното събрание.

В тази връзка председателят на парламента Рая Назарян свика извънредно заседание на Председателския съвет, на което членовете му бяха запознати с постъпилото уведомление за задържането на народния представител за срок от 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи, считано от 19:10 часа на 2.10.2024 г.

Председателят на парламента пристъпи към това действие поради обстоятелството, че Народното събрание не заседава поради протичащата предизборна кампания и няма предвидено редовно заседание, на което народните представители да бъдат запознати с постъпилата информация.

Отделно от това е разпоредено и всички народни представители вече са информирани на електронните си пощи, че могат да се запознаят в пълнота с текста на постъпилото уведомление в деловодството на Народното събрание, стана ясно от официалното съобщение на Народното събрание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар вдигна на крак огнеборци от Асеновград и Пловдив
Пожар вдигна на крак огнеборци от Асеновград и Пловдив
ББЛ прие молбата на Ямбол да участва в А група
ББЛ прие молбата на Ямбол да участва в А група