НОВИНИ

Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Германия

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
15:25, 08.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Европа
рекорден брой новозаразени covid германия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Над 200 на 100 000 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в Германия. Това е абсолютен рекорд от началото на пандемията, казват експертите.

Ваксинираните в страната са малко под 70%, но през последните седмици интересът към имунизациите намалява. Очаква се трите партии, които преговарят за съставяне на управляваща коалиция, да представят стратегията си за справяне с четвъртата ковид вълна. Едно от предложенията е връщане на безплатните тестове.

По-строги ковид мерки в Австрия, маските във френските училища - отново задължителни

В Австрия от днес действат нови, по-строги мерки срещу разпространението на вируса. В заведения, салони за красота, спортни зали, кина и театри ще се влиза само срещу сертификат за ваксина или документ, доказващ преболедуване. Не трябва да са минали повече от девет месеца от момента на пълна имунизация и не повече от шест месеца от момента на възстановяване след заболяването. Възможността достъп с отрицателен PCR вече не се предвижда. През почивните дни пред ваксинационните центрове се извиха дълги опашки.

В 39 департамента на Франция маските в учебните заведения отново са задължителни.

За 20-и пореден ден жертвите на коронавируса в Русия са над 1000. Така общият брой жертви на COVID-19 е над 248 000 души. Днес руснаците се връщат на работа след неработна седмица. Също от днес, за първи път от повече от година и половина, до САЩ отново могат а пътуват гражданите на повече от 30 държави, сред които Индия и Китай, както и много европейски страни. Те обаче трябва да са напълно ваксинирани или да предоставят отрицателен тест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дербито ЦСКА - Лудогорец ще се играе на 19 декември
Дербито ЦСКА - Лудогорец ще се играе на 19 декември
Барселона представи Шави Ернандес
Барселона представи Шави Ернандес